Publicat 31/7/2019 12:05:03 +02:00CET

Buch avisa Colau que en matèria de seguretat no es poden tenir actituds "negligents"

Juli Gendrau (SCT), David Saldoni (ACM), el conseller Miquel Buch, Rogeli Salvador de la Creu (FMC) i el comissari Joan Carles Molinero (Mossos)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha avisat aquest dimecres que "en matèria de seguretat i emergències no es poden tenir actituds erràtiques, negligents o irresponsables", segons ha dit en roda de premsa en valorar les declaracions que va fer l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de reunir-se aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Colau va criticar que Buch afirmés que des de l'Ajuntament hi havia hagut una relaxació en matèria de seguretat, i va replicar al conseller que aquests darrers anys no hi havia hagut coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra ni operatius conjunts "perquè la Conselleria de l'Interior no donava l'ordre".

Buch ha afirmat aquest dimecres que "en cap cas" els Mossos han abandonat Barcelona ni cap altra ciutat catalana, i ha assegurat que ha actuat amb responsabilitat i respecte a totes les institucions en matèria de seguretat.

Ha recordat que aquest any hi ha hagut "accions molt contundents contra la delinqüència a la ciutat de Barcelona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i amb el lideratge o la col·laboració també del Departament de l'Interior i els Mossos d'Esquadra".

Ha posat com a exemple el desmantellament de diversos narcopisos, el cop a una xarxa de venedors ambulants que presumptament traficava amb drogues --operació en la qual van participar un miler d'urbans, mossos i agents de la Policia Nacional-- i la detenció d'un grup que presumptament finançava terroristes.

També ha afegit que el que entre tots estan combatent són "unes dades delincuencials que tot just fa quatre anys, concretament a partir del 2016, tenen un repunt a la ciutat de Barcelona", perquè ha assegurat que fins al 2015 la tendència va ser de descens, però que entre el 2016 i 2019 els increments s'han consolidat, segons ell.

Ha indicat que durant tots aquests anys els Mossos han tingut la "mateixa actitud" i que després de la consolidació de la tendència a l'alça dels delictes a Barcelona han impulsat mesures de seguretat, coincidint amb la nova promoció de 500 mossos després de vuit anys sense nous agents, ha recordat.