Publicat 19/10/2019 21:28:34 +02:00CET

Buch afirma que voluntaris a Barcelona formen un cordó entre manifestants i policies

Manifestants a l'entorn de la plaça Urquinaona en la sisena jornada de protestes a Barcelona contra la sentència del Suprem pel 'procés' a 19 d'octubre de 2019
Germán Lama - Europa Press

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat que en la manifestació d'aquest dissabte a la nit a Barcelona hi ha "un cordó de separació entre els manifestants i els cossos policials" que formen cordó policial --com el divendres ja es va fer a Lleida per iniciativa ciutadana--.

En roda de premsa a la Conselleria --seu de l'equip de coordinació policial dels disturbis després de la sentència de l'1-O--, ha dit que són "ciutadans que reclamen la no violència i els no enfrontaments" per evitar conflictes.

Però els ha demanat que, si comencés algun disturbi, aleshores "s'apartin per garantir la seva integritat física".

I ha afirmat que no pretén que sigui la gent la que faci el que ha de fer la policia: "És un sistema d'aïllar als violents, però no estem dient a la ciutadania que facin la feina".

ANTISISTEMA SENSE IDEOLOGIA CONCRETA

Quant als disturbis d'aquesta setmana, ha reiterat que el perfil és de "col·lectius antisistema violents" i no d'una ideologia concreta, sinó que pot haver diverses ideologies entre ells, a més que són "una absoluta minoria" de la societat, fet pel qual ha defensat aïllar-los.

Ha tornat a lamentar que hi hagi ferits en general en els disturbis, i en particular que hi hagi periodistes que han cobert altercats.

PETICIONS DE DIMISSIÓ

I ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, inclosa la d'aquest dissabte, en què ha constatat que una de les principals consignes ha estat demanar la seva pròpia dimissió.

"Avui més que mai s'havia de garantir la llibertat de manifestació i expressió", ha dit en referència al fet que li demanaven dimitir com a conseller.

També ha informat d'incidències viàries aquest dissabte per protestes: ha dit que sobre les 20.00 està tallada l'AP-7 a L'Ampolla (Tarragona), i que el tall que hi havia a La Jonquera (Girona) ja no es dóna.