Publicat 7/6/2019 15:58:18 +02:00CET

El BSC-CNC veu "un reconeixement" a la seva experiència acollir un dels superordinadors

AMP.- Barcelona acogerá uno de los superordenadores con financiación europea
BSC-CNS - Archivo

Àngels Chacón creu que situa Barcelona i Catalunya en un lloc de lideratge

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

El director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), Mateo Valero, ha considerat l'anunci que la institució acollirà un dels supercomputadors de la xarxa de la Comissió Europea com "un reconeixement a l'experiència de més de 15 anys investigant i donant un servei d'alt nivell".

En un comunicat del BSC-CNC, ha celebrat que Barcelona tindrà un dels primers superordinadors que s'inclouen en el nou full de ruta europeu de supercomputació, i ha sostingut que sempre ha pensat que Europa havia de treballar unida en l'àrea tecnològica.

El director del Departament d'Operacions del BSC-CNS, Sergi Girona, ha afirmat que disposar d'un superordinador com el futur Marenostrum 5 permetrà "continuar oferint un servei de primer nivell des de Barcelona".

El director associat del BSC-CNS, Josep Maria Martorell, ha assegurat que ni la candidatura ni l'èxit haguessin estat possibles sense "la confiança" dels patrons en la institució des de la seva fundació el 2004, i que bona part del triomf es deu al suport continuat del Govern central, català i la UPC.

La consellera d'Empresa i Coneixement de la generalitat, Àngels Chacón, ha subratllat que la decisió de la CE garanteix que Catalunya i Barcelona ocupin un lloc de lideratge en el futur mapa de la supercomputació, i que aquest tipus d'infraestructures són "clau per atreure talent i impulsar l'economia".

El director general d'Investigació de la Generalitat, Joan Gómez Pallarès, ha ressaltat també en una anotació en les xarxes socials: "La feina ben feta acaba tenint recompensa! Anys de bona feina en supercomputació; anys de persones molt compromeses i competentens; anys de candidatures i aliances: Benvingut Mare Nostrum V!".

El rector de la UPC, Francesc Torres, ha assegurat en un tuit recollit per Europa Press: "Estem d'enhorabona: el supercomputador BSC-CNS ha guanyat el projecte europeu Marenostrum 5, i rebrà la inversió més alta en infraestructura d'investigació a Espanya".

El BSC-CNS és un consorci públic format pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern espanyol (60%), la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (30%) i la UPC (10%).

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui