Publicat 12/2/2019 17:14:59 +01:00CET

Brussel·les reitera la seva plena confiança en la Justícia espanyola i demana no "polititzar" el judici

Jyrki Katainen (arxiu)
Marta Fernández Jara - Europa Press

BRUSSELLES, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea confia "plenament" en el sistema judicial espanyol i creu que la solució a la crisi a Catalunya ha d'emmarcar-se dins dels límits de la Constitució espanyola, segons ha dit aquest dimarts el vicepresident de la institució comunitria responsable d'Ocupació i Creixement, Jyrki Katainen, qui ha demanat no "polititzar" el judici als líders independentistes.

"No volem polititzar la situació, donem tot el suport a les institucions legals i democrtiques i a l'ordre constitucional del país", ha declarat Katainen en una roda de premsa a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg (Frana), al final de la reunió setmanal del Consell de Comissaris.

En ser preguntat per si l'Executiu comunitari seguir el judici que se celebra des d'aquest dimarts al Tribunal Suprem i si no tem que aquest procés danyi les opcions de dileg, el vicepresident comunitari ha recordat que la posició de Brusselles "és ben coneguda" i ha rebutjat fer "declaracions polítiques" sobre "un assumpte que no és polític".

"Confiem plenament en el sistema judicial d'Espanya", ha afegit, per després subratllar que "el més important" ha de ser garantir que tot vagi "d'acord amb la Constitució espanyola".