Publicat 16/6/2020 12:18:09 +02:00CET

Brussel·les investiga Apple per possibles abusos a través d'App Store i Apple Pay

La vicepresidenta de Competència de la Comissió Europea, Margrethe Vestager
Dati Bendo/European Commission/d / DPA

BRUSSEL·LES, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts que obrirà dues investigacions en profunditat sobre Apple per avaluar unes possibles restriccions a la competència a través de la botiga App Store i del servei de pagaments Apple Pay, segons ha informat en un comunicat.

En el primer cas, l'executiu comunitari analitzarà si Apple imposa restriccions il·legals als desenvolupadors d'aplicacions per distribuir els seus continguts a través de la botiga de la multinacional.

La investigació se centra, en particular, en el fet que Apple imposa l'ús obligatori del seu sistema de compres i restringeix la capacitat dels desenvolupadors d'aplicacions d'informar els usuaris d'iPhone i iPad sobre possibilitats més barates dels seus continguts en altres plataformes.

Brussel·les ha encetat la investigació després de les queixes que han traslladat Spotify i un distribuïdor de llibres electrònics i audiollibres que l'executiu comunitari no ha identificat als seus serveis de Competència.

"Sembla que Apple ha obtingut un paper de guardià pel que fa a la distribució d'aplicacions i contingut als usuaris dels seus dispositius. Hem d'assegurar que les normes d'Apple no distorsionen la competència en els mercats que competeix amb altres desenvolupadors d'aplicacions, per exemple amb els seus serveis Apple Music o Apple Books", ha explicat la vicepresidenta de Competència de la Comissió Europea, Margrethe Vestager.

La segona investigació pretén determinar si Apple viola les normes europees de Competència en els termes i condicions que exigeix a venedors d'apps que volen integrar Apple Pay en els seus sistemes de pagament. També examinarà en aquest marc que reservi la funcionalitat 'tap and go' d'iPhones a Apple Pay.

Contador