Publicat 14/7/2020 13:36:35 +02:00CET

Brussel·les evita parlar de Torrent però diu que "no aprovaria cap tipus d'espionatge polític"

BRUSSEL·LES, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha evitat pronunciar-se aquest dimarts sobre el presumpte espionatge que ha denunciat el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, però ha afirmat que "no aprova cap forma d'espionatge polític" i que correspon als estats membres investigar si hi ha sospites.

"És força clar que la Comissió Europea evidentment no aprovaria cap tipus d'espionatge polític fos on fos", ha declarat en una conferència de premsa a Brussel·les el portaveu en cap de l'executiu comunitari, Eric Mamer, que ha evitat referir-se al cas de Torrent amb l'argument que no comenten informacions que apareixen en la premsa.

"Correspon als estats membres, en el context dels seus sistemes judicials, investigar aquests afers", ha resolt el portaveu comunitari.

Segons una investigació dels diaris 'El País' i 'The Guardian', el mòbil del president del Parlament va ser objectiu d'un programari espia el 2019 que, amb el nom de Pegasus, va desenvolupar la companyia israeliana NSO i només es ven a governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme.

Sempre segons aquesta informació, el telèfon de Torrent va patir un atac entre els mesos d'abril i maig del 2019 a través d'un error de seguretat de WhatsApp, que va permetre que s'instal·lés el programa a 1.400 mòbils de tot el món.