Brussel·les evita comentar la decisió de la JEC sobre Junqueras i diu que l'assumpte depèn ara del TS i de l'Eurocambra

Publicat 6/1/2020 13:58:35CET
Oriol Junqueras
EUROPA PRESS - Archivo

BRUSSEL·LES, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha preferit no comentar aquest dilluns la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de negar la credencial d'eurodiputat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, després de la sentència de la justícia comunitària i ha assenyalat que el procés està "en marxa" i depèn ara tant del Tribunal Suprem (TS) com del Parlament Europeu.

El portaveu de Justícia de l'executiu comunitari, Christian Wigand, ha reiterat així la posició que Brussel·les ja va expressar el dia 19 de desembre, quan el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) es va pronunciar sobre l'abast de la immunitat del líder independentista condemnat per la sentència de l'1-O.

"Correspon ara al Tribunal Suprem i al Parlament Europeu analitzar les conseqüències de la sentència. Entenem que ara per ara això està en marxa, per la qual cosa no comentem els detalls d'aquest procés. Sobre la posició que ha adoptat la JEC, el procés està en marxa i correspon al Tribunal Suprem avançar", ha assenyalat.

La JEC va rebutjar dijous passat concedir la credencial d'eurodiputat a Junqueras per estar condemnat per sentència ferma pel TS a causa de la seva implicació en el referèndum de l'1 d'octubre del 2017, cosa que, segons aquest òrgan, suposa una causa sobrevinguda d'inelegibilitat.

Contador