Publicat 27/8/2020 21:23:47 +02:00CET

Brussel·les autoritza reorientar 180 milions de cohesió per a la resposta davant el coronavirus a Catalunya i Navarra

BRUSSEL·LES, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha donat llum verda aquest dijous a reorientar 180 milions de programes europeus de cohesió per fer front al coronavirus a Catalunya i Navarra.

Segons ha informat Brussel·les en un comunicat, els fons permetran millorar la resposta de les dues comunitats davant la pandèmia. La modificació dels programes augmentarà temporalment la taxa de finançament de la UE al 100%, ajudant així els beneficiaris a superar l'escassetat de liquiditat en l'execució dels seus projectes.

La comissària de Cohesió, Elisa Ferreira, ha valorat que aquesta decisió es traduirà en un increment dels llits hospitalaris, la contractació de treballadors i l'adquisició d'equipament de protecció. "Això és especialment important a Espanya que està sent copejada severament pel virus", ha subratllat la comissària portuguesa.

La reassignació dels fons és possible gràcies a la Iniciativa d'Inversió de Resposta al Coronavirus engegada per Brussel·les. En total s'espera que Espanya empri 2.500 milions d'euros a càrrec del fons de desenvolupament regional per mitigar les conseqüències de la pandèmia.

Contador