Publicat 22/4/2020 15:15:27 +02:00CET

El Brent frena la caiguda després d'arribar a cotitzar un mínim de 15,98 dòlars

Plataforma petroliera
REPSOL - Archivo

LONDRES, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El preu del barril de cru de qualitat Brent del Mar del Nord ha aconseguit frenar la caiguda i eixugar part de les pèrdues que han fet que el petroli de referència a Europa cotitzés un mínim de 15,98 dòlars per barril, el preu més baix des del 1999, després que els països OPEP+ no hagin arribat a un acord.

No obstant això, un cop superada la primera hora de sessió de les borses europees, el barril de Brent ha reduït la caiguda al 8,85%, i ha marcat un preu de 17,62 dòlars per barril, que suposa un rebot de més del 10% des del mínim intradia en el qual havia arribat a cotitzar abans de l'obertura a Europa.

De la seva banda, el West Texas Intermediate (WTI), el cru de referència als Estats Units, ha cotitzat lleugerament en positiu aquest dimecres a 11,74 dòlars per barril, després de canviar la referència dels contractes del mes de juny que es liquidaran el proper 19 de maig.

Els països de l'OPEP+, que agrupa els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) amb altres productors com Rússia, van mantenir una teleconferència informal aquest dimarts "per intercanviar idees sobre la dramàtica situació actual del mercat petrolier".

No obstant això, el grup de països productors no va concretar aquesta preocupació en cap acord més enllà de "reiterar el seu compromís en l'ajust de la producció de petroli que s'ha assolit" i mostrar la seva disposició a mantenir consultes de manera regular per analitzar la situació del mercat.