Actualitzat 22/10/2019 11:48:17 +00:00 CET

Boye assegura que no té "cap relació amb el blanqueig" ni amb "cap organització relacionada amb el narcotràfic"

Gonzalo Boye (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

L'advocat Gonzalo Boye ha assegurat aquest dimarts que no té "cap relació amb el blanqueig" ni amb l'"organització criminal relacionada amb el narcotràfic" que lidera José Ramón Prado Bugallo, àlies Sito Miñanco.

En un seguit de comentaris que ha publicat en el seu compte personal de Twitter, que ha recollit Europa Press, Boye ha explicat que l'escorcoll al seu domicili, que ha durat "més de 15 hores", s'ha centrat a "copiar correus electrònics i bolcar tota la informació" del seu telèfon mòbil.

"Res relacionat amb el motiu exposat anteriorment", és a dir, amb el blanqueig de capitals procedents del narcotràfic, ha remarcat l'advocat de l'expresident català Carles Puigdemont.

L'escorcoll al domicili de Boye a Madrid va començar aquest dilluns a primera hora i va ser ordenat per la jutgessa de l'Audiència Nacional María Tardón, que investiga l'organització de Sito Miñanco, narco del qual Boye va ser advocat fins fa unes setmanes.

El lletrat, que agraeix en els seus tuits les mostres de suport que ha rebut, ha aprofitat per afirmar que continua "determinat en la defensa dels drets humans i en la lluita contra l'abús d'autoritat i la vulneració dels drets fonamentals".

"En cap cas ens faran retrocedir en la defensa dels drets i llibertats de Catalunya. Defensem, i defensarem, els exiliats i presos polítics catalans, i a qui calgui, amb la mateixa determinació i convicció que ho hem fet fins ara", ha subratllat.