Publicat 27/5/2019 13:06:39 +02:00CET

Boya (UA) afirma que es deixarà "la pell per treballar per l'Aran i la seva gent" com a síndic del Conselh

La participació arriba al 72,39%, 2,53 punts superior a les eleccions de fa quatre anys

LLEIDA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'Unitat d'Aran (UA), Paco Boya, ha assegurat aquest dilluns que es deixarà "la pell per treballar per l'Aran i la seva gent" com a nou síndic del Conselh Generau d'Aran, on els socialistes aranesos han obtingut aquest diumenge la majoria absoluta.

Unitat d'Aran ha agraït "a tota la ciutadania la seva confiança així com als seus candidats i candidates la feina que s'ha dut a terme aquests mesos per aconseguir aquests grans resultats", segons un comunicat de la formació d'aquest dilluns.

El partit dels socialistes aranesos ha obtingut majoria absoluta al Conselh Generau d'Aran i a sis dels nou ajuntaments aranesos, els millors resultats de la seva història.

Unitat d'Aran ha obtingut nou consellers de 13 i majoria absoluta a sis ajuntaments: Vielha e Mijaran, Les, Bossòst, Canejan, Es Bòrdes i Vilamòs.

Paco Boya rellevarà a mitjans de juny Carlos Barrera com a síndic aranès, càrrec que ja va ocupar entre el 2007 i 2011.

Dels 13 consellers, els resultats provisionals en donen nou a Unitat d'Aran-PSC-CP i quatre a Convergència Democràtica Aranesa-Partit Nacionalista Aranès, ha informat en un comunicat la Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat.

PARTICIPACIÓ

En aquests comicis, en què estaven cridats a les urnes 7.114 aranesos, la participació ha estat del 72,39%, 2,53 punts superior a la de les eleccions de fa quatre anys.

La divisió territorial de la Vall d'Aran, el d'Arties e Garòs, ha estat amb un 78% la que ha obtingut més participació i la de Castièro, amb un 66,9%, la més baixa.