Publicat 23/5/2019 16:46:27 +02:00CET

Bou (PP) respon a Torra que la capital és on es crea "riquesa"

26M.- Bou (PP) Respon A Torra Que La Capital Està On Es Crea "Riquesa"
PP BARCELONA

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 23 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha respost el president de la Generalitat, Quim Torra, que va afirmar que Barcelona ha abdicat com a capital catalana, i ha dit aquest dijous: "La capital de Catalunya és on realment creem riquesa, i paguem impostos" i coincideix que en aquestes zones no guanya el nacionalisme.

En ser preguntat per l'afirmació de Torra en una atenció als mitjans en una fàbrica de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Bou ha respost que "la Catalunya gran i potent" és el Barcelonès, el Vallès Occidental i Oriental i el Baix Llobregat, que sumen el 63% del PIB català, i que s'eleva al 73% sumant Tarragona.

"El nacionalisme guanya i arrasa en aquelles comarques que estan molt poc comunicades, miren molt TV3, escolten Catalunya Ràdio, es retroalimenten. Comarques magnífiques, però que en aquests moments estan totalment perdudes", ha afirmat, i ha dit que Girona --on Torra situa la capitalitat actual-- és meravellosa però no té tanta capacitat econòmica.

Ha qualificat de ximpleria l'afirmació del president, i ha afegit: "Si Girona no arriba a 100.000 habitants! El PIB de Girona, o de Tarragona o de Lleida, és el mateix que el d'Almeria, Granada o Màlaga. Ho ha sentit, senyor Torra?".

En l'atenció als mitjans, acompanyat de la candidata del PP a l'Alcaldia de l'Hospitalet, Sonia Esplugas, Bou ha alertat que considera que hi ha un "greuge comparatiu per part de la Generalitat" en relació amb l'àrea metropolitana de Barcelona, perquè els seus 36 municipis generen el 51% del PIB català, però la tornada a nivell personal, demogràfic, és del 50%.

"No és una zona nacionalista, l'Hospitalet i Barcelona, ens estimen poc", i ha dit que és un greuge que ja passava amb el Govern de Jordi Pujol.

"Som solidaris amb la resta de Catalunya, amb moltes comarques, ja ens agrada i ha de ser així, creiem que és bo, però no tant: hem d'equilibrar aquesta situació perquè les empreses i aquests polígons necessiten rebre suport", ha defensat, per la qual cosa ha proposat facilitar la creació i creixement de les empreses amb menys burocràcia.