Publicat 15/6/2019 18:20:12 +02:00CET

Bou (PP) qüestiona si els juraments dels edils de Barcelona han estat vàlids

DAVID ESTEBAN ZORRAQUINO

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, ha qüestionat a l'inici del seu discurs, en la sessió constitutiva de l'Ajuntament de Barcelona que ha proclamat alcaldessa Ada Colau, si han estat vàlids els juraments d'edils que --ha dit-- no han seguit la fórmula preestablerta d'acatar la Constitució i han promès per imperatiu legal.

En les seves primeres paraules, s'ha dirigit al secretari general del consistori i ha lamentat que en les promeses s'ha "escoltat de tot" --molts han usat fórmules alternatives-- i ha assegurat que no ho entén ja que, als seus ulls, la democràcia no és una ideologia sinó un procediment.

L'edil ha posat l'accent, en la seva intervenció davant el ple, en què no hi ha debat entre república i monarquia: "Felip VI és el nostre rei, també és el rei dels catalans".

S'ha dirigit directament el president de la Generalitat, Quim Torra, a l'expresident Carles Puigdemont, a l'exvicepresident Oriol Junqueras i als CDR: "Els hem de dir que prou, que s'ha acabat, que Barcelona no és d'ells, és de tots, i això és una realitat", i ha ressaltat que l'Ajuntament no és un objectiu en si mateix, ja que l'objectiu és la ciutat.

L'edil, que ha felicitat Colau per la seva reelecció, ha carregat contra "el populisme d'esquerres i el separatisme" que han afectat l'economia de la ciutat, i ha reclamat estabilitat per garantir que tornin les empreses que van abandonar Catalunya.

Ha defensat mesures com la rebaixa fiscal, el respecte al marc constitucional i la llibertat per escollir entre el català i el castellà, i també ha apostat per la lluita contra la venda il·legal als carrers de Barcelona, entre altres prioritats.