Publicat 17/5/2019 18:48:44 +02:00CET

Bou (PP) nega haver militat a Força Nova: "És bastant lleig el que m'han fet"

26M.- Bou (PP) Nega Haver Militat En Força Nova: "És Bastant Lleig El que M'Han Fet"
EUROPA PRESS

Respon a Colau: "Tinc molt respecte a les víctimes, tinc tres amics assassinats per ETA"

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha negat aquest divendres haver militat a Força Nova i ha assegurat que un document de sol·licitud d'ingrés publicat aquest divendres en el qual apareix la seva fotografia és fals i la firma tampoc no és la seva: "És bastant lleig el que m'han fet".

En una atenció als mitjans a Ciutat Meridiana, quan ha estat preguntat pel document que ha publicat 'Tot Barcelona', que data del 1978, ha explicat que des que va entrar en política, quan va pel carrer hi ha persones que li diuen coses bones, i altres coses dolentes, però no fa cas: "No tinc cap preocupació ni cap problema de consciència, que callin, ja s'avorriran".

Ha defensat que ell també podria agafar la foto d'algú, falsificar la firma i dir que és de Força Nova, i en preguntar-se-li qui creu l'ha fet, ha dit: "El PP té amics i té gent que no són amics. Potser puc ser perillós perquè dic les coses clares, perquè no tinc pèls a la llengua, perquè dic el que haig de dir per defensar els interessos comuns i generals de Barcelona".

Sobre les afirmacions de l'alcaldessa, Ada Colau, que li ha demanat respecte per a les víctimes del terrorisme en referència a declaracions de Bou sobre l'atemptat de la Rambla de Barcelona, el popular ha respost: "Tinc molt respecte a les víctimes, perquè jo tinc tres amics assassinats per ETA".

Ha posat en relleu que en la seva candidatura està present l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot), i s'ha preguntat si Colau ha celebrat la detenció de l'històric membre d'ETA Josu Ternera, com ho ha fet ell.

Sobre l'atemptat, ha afirmat que la Guàrdia Urbana no va poder fer més perquè no hi havia agents armats amb armes llargues: "La vaig avisar, i va dir que no feia falta bol·lards. No va posar, però quan la gent no es donava compte, sí que els va posar. Clar que feien falta els bol·lards, i si no feien falta per què els va posar, senyora Colau?".

MIL HABITATGES

L'atenció ha transcorregut a la plaça Roja de Ciutat Meridiana, un barri que ha assegurat que coneix bé: "Estem en un barri senzill, un bon barri, que val la pena i que em conec molt bé, però és un barri que pateix", i ha assenyalat que serà positiva la proposta del PP que els habitatges amb un valor cadastral inferior als 120.000 euros tinguin el 90% de l'IBI bonificat.

Ha alertat que el 15% de la població està en situació de pobresa i exclusió social a Barcelona, on els barris més rics tenen una renda superior en sis punts als més pobres: "Això és una desigualtat molt clara i cal intentar solucionar-la".

"La majoria d'aquestes famílies són mileuristes, viviuen al límit, i quan arriba l'IBI no poden pagar", i també ha advocat per crear un fons de contingència amb 90.000 euros, sobre el qual ha acusat Colau d'haver-lo anunciat però no ha fet.

"Proposem tenir mil habitatges com a coixí, que l'Ajuntament els tingui amb una borsa per poder solucionar problemes de desnonaments, que són molt importants" i que afecten famílies amb fills, ha dit.

També ha reivindicat el treball com la millor ajuda, "i és molt precís a Barcelona que des de l'Alcaldia es potenciï el creixement de les empreses", i en ser consultat per la seva proposta sobre el fenomen actual dels treballadors pobres, ho ha atribuït al fet que la crisi ha augmentat les desigualtats.

"No s'ha pogut arribar al poder adquisitiu que hi havia el 2008, i això és un drama, perquè nosaltres els empresaris volem que es paguin els sous grans, importants i dignes, en la mesura en què l'empresa pugui", perquè així el consum creixerà, alhora que ha defensat els impostos com a forma de redistribuir la riquesa, ha defensat Bou.

Ha assegurat que hi ha hagut entre 8.000 i 10.000 desnonaments a Barcelona en el mandat de Colau: "Fa una cosa molt curiósa, quan els habitatges de l'Ajuntament són ocupats desnona automàticament, quan són privats, no vol saber res", ha acusat.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona analitza la presència de Covid-19 en les aigües residuals i de bany

 2. 2

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 3. 3

  Fecasarm urgeix l'Ajuntament de Barcelona a acceptar la petició per ampliar l'horari de terrasses

 4. 4

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 5. 5

  Un estudi associa les mutacions d'un gen amb la gravetat d'un càncer hematològic