Publicat 28/6/2019 18:35:26 +02:00CET

Bosch es reuneix amb la ministra d'Exteriors d'Andorra per tractar aspectes de cooperació

La ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Maria Ubach, i el conseller d'Acció Exterior, Relaciones Institucionales i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 28 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers exteriors d'Andorra, Maria Ubach, ha rebut aquest divendres el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, per fer feina en temes de cooperació transfronterera.

En un comunicat, el Govern d'Andorra ha explicat que en la reunió s'han abordat aspectes que deriven de l'Acord de col·laboració entre l'Executiu andorrà i la Generalitat, signat el 2009, que abasta aspectes concrets en l'àmbit de la salut, l'educació i l'ensenyament superior, medi ambient, patrimoni natural, esport i desenvolupament econòmic.

La ministra i el conseller han celebrat les "tradicionals bones relacions existents" entre els dos territoris, i han repassat la col·laboració existent en la promoció i projecció exterior de la llengua i de la cultura catalana, com per exemple la que s'aconsegueix amb els Premis Internacionals Ramon Llull.

NOU ALCALDE DE LA SEU

També aquest divendres ha tingut lloc una segona reunió entre polítics catalans i andorrans a l'edifici del Govern d'Andorra: el nou alcalde de la Seu d'Urgell (Lleida), Jordi Fàbrega --de Junts per la Seu, i que es substitueix Albert Batalla, del mateix partit--, s'ha reunit per primera vegada amb el cap de Govern, Xavier Espot.

Fàbrega i Espot han treballat projectes transfronterers en marxa com la candidatura conjunta perquè el Coprincipat sigui Patrimoni Mundial de la Unesco, o els convenis existents en l'àmbit de la salut, que donen, per exemple, cobertura sanitària a les persones que viuen a la Seu i treballen a Andorra.

El nou alcalde, que ha assistit a la reunió acompanyat del regidor de l'Ajuntament, Francesc Vilaplana, ha garantit "total predisposició per treballar conjuntament" en tots els temes que impliquin Andorra i la Seu d'Urgell.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 5. 5

  Els lletrats del Parlament defensen la "independència i professionalitat" de Muro