Publicat 18/6/2019 11:14:03 +02:00CET

Bosch: "Mèxic entén que la democràcia i els drets humans han de respectar-se"

Bosch: "Mèxic entén que la democràcia i els drets humans han de respectar-se"
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat que "Mèxic entén que la democràcia i els drets humans han de respectar-se arreu del món", després de reunir-se amb el president de la Comissió d'Exteriors del Congrés mexicà, Alfredo Femat, i la secretària de la Comissió de Desenvolupament Social, Ana Karina Rojo.

En un comunicat durant el seu viatge a Mèxic, Bosch ha afirmat que els polítics mexicans comparteixen la defensa d'aquests drets i entenen que les Nacions Unides "és un òrgan competent per dir als estats com han de respectar-se els drets humans".

Després de desitjar que la relació amb Mèxic s'intensifiqui, ha detectat la voluntat d'enfortir "aquesta sintonia que ha existit històricament" amb Catalunya, i ha mostrat l'agraïment del Govern català pel 80è aniversari de l'arribada de l'exili republicà a Mèxic.

Segons Alfredo Femat, la reunió amb Bosch ha servit per reforçar "l'agermanament entre Catalunya i Mèxic en qüestions com l'educació", i ha explicat que en l'àmbit econòmic han explorat diverses possibilitats per reforçar l'intercanvi de productes i la generació d'energies verdes i renovables.

A nivell personal, també espera que "a través del diàleg i la intervenció d'organismes internacionals es produeixi una sortida pacífica" a la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya.

"Els conflictes es resolen de manera pacífica; l'autodeterminació dels pobles és fonamental", ha defensat Femat, que traslladarà el debat sobre Catalunya a la Junta de Cooperació Política (Jocopo) del Congrés, l'òrgan de govern que decidirà si s'inicia un debat sobre la qüestió.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals