Publicat 31/5/2019 16:21:12 +02:00CET

Bosch lamenta que la participació del vot exterior hagi estat del 4,95%: "És inacceptable"

26M.- Bosch Lamenta Que La Participació Del Vot Exterior Hagi Estat Del 4,95%: "És Inacceptable"
GENERALITAT

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha lamentat aquest divendres les xifres sobre el vot exterior en les eleccions europees del 26 de maig, que a Catalunya ha estat del 4,95%, cosa que considera "inacceptable".

En declaracions als mitjans, Bosch ha criticat que la participació del vot a l'exterior sigui cada vegada menor, mentre que "cada vegada hi ha més participació en les successives cites electorals", ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Dels 240.501 inscrits al Cens Electoral dels Residents Absents (CERA) només 11.917 van votar en les eleccions europees, que representa una participació del 4,95%, malgrat que 19.804 --un 8,23% del total-- van sol·licitar el vot.

Bosch ha afirmat que la participació a l'exterior està decreixent malgrat que el registre de catalans en el CERA augmenta, per la qual cosa ha demanat al Govern central que dediqui els seus esforços a canviar aquesta situació: "Ja n'hi ha prou d'haver de pregar el vot per poder exercir un dret fonamental".

"El vot exterior havia aconseguit uns llindars de més del 30% de participació. Hem retrocedit en un dret fonamental", ha criticat, i ha destacat la voluntat del Govern català de resoldre aquesta situació.