Publicat 5/6/2019 14:44:47 +02:00CET

Bosch defensa la "legitimitat" de Puigdemont, Comín i Junqueras per ser eurodiputats

VÍDEO: Bosch exigeix l'alliberament dels presos sobiranistes després de la resolució d'un grup de l'ONU
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha publicat un article en 14 mitjans europeus en el qual defensa la "legitimitat" de Carles Puigdemont, Toni Comín, i Oriol Junqueras per exercir d'eurodiputats en la nova legislatura europea.

El text, recollit per Europa Press, afirma que, si els nega la possibilitat d'exercir, Europa perdrà "una altra oportunitat de mostrar al món que aquest és, sens dubte, un espai de llibertat, democràcia i drets fonamentals".

Bosch recorda que Puigdemont, Comín i Junqueras van poder concórrer en els comicis i van obtenir 1,7 milions de vots, per la qual cosa no entendria que ara es neguessin "drets polítics a membres electes".

"Negar drets polítics a membres electes no encaixa amb una democràcia europea moderna. La legitimitat del Parlament Europeu podria posar-se a prova si els drets de les persones que han estat elegides pel poble no són protegits", resumeix el conseller.

Bosch també apel·la al dictamen del grup de treball de Detenció Arbitrària de l'ONU que la setmana passada es va pronunciar a favor de la llibertat de Junqueras, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el diputat de JxCat Jordi Sànchez.

A més, critica que el Congrés i el Senat hagin suspès de les seves funcions els presos sobiranistes que van ser elegits en les generals, recordant que tots ells van poder "participar legalment en els comicis" del 28 d'abril.

"UN SOCI COMPROMÈS"

El conseller també reivindica el dret de Puigdemont, Comín i Junqueras a exercir perquè "Catalunya sempre ha estat un soci compromès i real en la construcció del projecte europeu i ha contribuït activament a definir l'Europa actual".

Alguns dels mitjans en els quals s'ha publicat l'article són el periòdic The Guardian (Regne Unit); Libération (França); Le Soir (Bèlgica); La Repubblica (Itàlia); Neues Deutschland (Alemanya); Público (Espanya); HBL (Finlàndia) i ETC (Suècia), entre d'altres.