Publicat 12/7/2019 13:18:00 +02:00CET

Bosch defensa que Catalunya aprofita els fons europeus i contribueix a la UE

El conseller d'Acció Exterior a Catalunya, Alfred Bosch i el secretari general d'agricultura, David Mascort.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha assegurat que Catalunya aprofita els fons europeus que se li destinen, i ha afirmat que els resultats demostren que "està contribuint als objectius i a les prioritats de la UE".

Així ho ha indicat Bosch aquest divendres en la presentació de l'estudi sobre la participació catalana en els diferents programes de finançament de naturalesa competitiva de la Unió Europea entre els anys 2014 i 2017.

Bosch ha defensat que l'anàlisi "presenta un país molt millor del que alguns pretenen dibuixar", i que és una representació de la 'Catalunya en positiu' en la qual treballa el Govern, i rebutja així discursos pessimistes.

Ha destacat que Catalunya "obté les seves millors notes" en finançament europeu en el sector de la investigació, innovació i salut, cosa que, segons el conseller, demostra que el Govern treballa per solucionar els problemes quotidians de la gent.

També ha subratllat la internacionalització de la comunitat, i ha assegurat que és obligació de l'administració afavorir l'acció exterior de Catalunya, encara que existeixin entitats "que vulguin negativitzar la feina del Govern, fins i tot fent servir eines del Govern".

En relació amb els resultats de l'estudi, Bosch ha remarcat que el balanç ha estat "sorprenentment positiu", i ha assenyalat que les entitats amb seu a Catalunya han obtingut 972,2 milions d'euros, una xifra que representa el 21% del finançament total destinat a Espanya, i que la comunitat ocupa la posició 14 dels 28 països de la UE en percepció de fons.

L'anàlisi, elaborat pel centre d'investigació CREDA-UPC-IRTA i amb el suport de les conselleries d'Agricultura i d'Acció Exterior, ha tingut en compte aquells programes de finançament que gestiona directament la Comissió Europea i les seves agències executives.

En la presentació de l'estudi també hi han participat el secretari general d'Agricultura, David Mascort; la responsable de fons europeus d'Acció Exterior, Conxita Font; l'investigador del CREDA, Martín Federico Alba; el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol; i la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret.