Publicat 12/02/2020 15:51

Bosch considera "convenient i oportú" que hi hagi un mediador per diu que el Govern central no l'accepta

(E-D) El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia de la Generalitat, Alfred Bosch; la consellera de la Presidncia i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó; i el vicepresent Pere Aragons durant la sessió plenria.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha considerat aquest dimecres "convenient, útil i oportú" que hi hagi un mediador internacional en la taula de negociació entre governs, per ha recordat que el Govern central no l'accepta.

En declaracions als passadissos del Parlament, ha advertit que els mateixos mediadors internacionals expliquen que les dues parts han d'acceptar aquesta figura perqu pugui exercir com a tal, per la qual cosa "el problema no el té la part catalana".

"La part espanyola, del Govern central, diu que no accepten la mediació internacional, que no en volen sentir res de relators", ha destacat Bosch, que ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que es comprometi a encetar el dileg per resoldre el conflicte polític.

"Li tornem a demanar que deixi de posar excuses, de demorar l'assumpte i s'assegui a la taula per parlar del conflicte polític", ha recalcat el conseller.

També ha negat que amb la "modestíssima" aportació de 150.000 euros que la Generalitat va fer el 2019 a l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU puguin influir en les seves decisions.

Després que 'El Mundo' hagi publicat que el Govern va pagar aquesta quantitat a la comissió de l'ONU que va demanar la llibertat immediata de l'exvicepresident Oriol Junqueras, el president d'mnium Jordi Cuixart i l'expresident de l'ANC Jordi Snchez, Bosch creu que interpretar que hagin pogut influir amb aquesta aportació "és no tenir ni idea de com funcionen els organismes internacionals o fer una interpretació malvola".

Segons el conseller, més de 80 pasos del món collaboren amb la comissió amb un total de 143 milions d'euros, i mentre Catalunya ho va fer amb 150.000 euros, l'Estat va aportar 1,5 milions d'euros, "deu vegades més que Catalunya".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés