Publicat 8/7/2019 10:18:45 +02:00CET

Bosch assegura que la qüestió catalana avança i que truca a "més portes internacionals"

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat que la qüestió catalana avança i que cada dia truca a "més portes internacionals", en referència a la petició del grup de treball sobre detencions arbitràries de l'ONU, que ha demanat la llibertat dels polítics presos.

En un article a 'El Punt Avui' recollit per Europa Press aquest dimecres, Bosch ha apuntat que el "cas català" ha estat present en debats entre senadors, alcaldes i societat civil europea, per la qual cosa ha destacat que ja no és un assumpte intern.

"El govern espanyol, mentrestant, ha preferit fer ostentació de les seves peculiars formes diplomàtiques posant en qüestió l'honorabilitat d'aquest comitè d'experts", ha seguit, i ha dit que el Govern complirà amb les consideracions del grup de l'ONU, que demana difondre les conclusions del dictamen.

A més, ha criticat que els que dubten sobre l'honorabilitat de les Nacions Unides "són els mateixos que segueixen defensant que el cas català és un assumpte intern del Regne d'Espanya".

També ha enlletgit al ministre d'Afers exteriors en funcions, Josep Borrell, fer campanyes de publicitat: "S'obstina a negar l'existència de presos polítics i s'inventa campanyes de publicitat per millorar la imatge d'Espanya".