Publicat 29/11/2019 18:45:23 +01:00CET

Bosch assegura que no cessaran els delegats del Govern a l'exterior per la suspensió cautelar

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat aquest divendres que no cessaran els delegats del Govern a Mèxic, Tunísia i l'Argentina per la suspensió cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"Tractant-se d'una suspensió cautelar, hem d'esperar a veure què succeeix", ha dit en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, l'endemà passat que el TSJC suspengués els decrets de la Conselleria per crear les delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia, en estimar la petició del Ministeri d'Afers Exteriors.

Bosch ha defensat que aquestes funcions són no només legals i legítimes, sinó necessàries, i ha criticat la postura davant aquestes del fins ara ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, que aquest mateix divendres ha deixat el càrrec per ser Alt Representant de la UE i que Bosch creu que a vegades segueix el "manual de l'antidiplomàcia".

Preguntat per les converses entre el PSOE i ERC sobre la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, Bosch ha assenyalat que es continua explorant si hi ha marge per a l'acord, que "hauria d'incloure la fi de la repressió i un referèndum".

Bosch ha sostingut que el fet que el Govern central en funcions presenti recursos contra decisions "aprofundeix en la repressió", i s'ha preguntat si aquesta és la forma més intel·ligent d'afrontar una nova etapa.