Publicat 19/07/2019 12:50CET

Bosch assegura que Catalunya vol complir amb l'objectiu de l'ONU del 0,7% del PIB per a la cooperació

El conseller de Acción Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat aquest divendres que Catalunya té l'objectiu de destinar el 0,7% del seu PIB a la cooperació per al desenvolupament, com recomana l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

En la presentació del Pla director de cooperació 2019-2022, Bosch ha celebrat que la Generalitat tanqués un acord amb el Consell Catal de Cooperació i 117 entitats al maig per "esbossar una línia per arribar al 0,7% dels ingressos de l'administració catalana", per ha assenyalat que aquesta xifra només pot assolir-se si els pressupostos ho permeten.

El conseller ha defensat el compromís de la Generalitat amb les organitzacions internacionals, i ha assegurat que comparteixen els objectius de millora que ha marcat l'ONU i que no només són solidaris amb aquelles societats que més ho necessiten, sinó que també "amb aquelles organitzacions que marquen el camí per millorar el món".

Ha celebrat la cooperació entre els diferents grups parlamentaris i que hagin defensat el pla director de cooperació, després d'assegurar que aquest acord s'ha aconseguit perqu "de manera voluntria" han cregut necessari participar en aquest esfor a escala global.

També ha destacat aquest pla director com una pea clau per al procés de construcció nacional: "Volem un país millor, un país més solidari, més global i més inserit amb la humanitat".

Bosch ha celebrat que s'hagin celebrat 53 actes a Catalunya per redactar el pla director, a més de tres fora de la comunitat per "conixer com la cooperació catalana ha afectat les societats destinatries".

Ha destacat que la redacció del pla director s'hagi plantejat com un "procés deliberatiu", en qu les aportacions de més de 700 persones hagin estat la clau per arribar a l'escrit final.

OBJECTIUS ESTRATGICS

Sobre els objectius estratgics del pla director de cooperació, que han augmentat a set, el conseller ha destacat que s'"enforteixi" la perspectiva de gnere i la defensa dels drets humans com les prioritats principals del pla.

Ha ressaltat la necessitat de donar resposta als reptes globals, com l'ajuda als refugiats, que ha qualificat d'"obligació", i no com una qüestió prescindible o voluntria.

També ha explicat que l'estratgia de cooperació ha canviat, perqu el projecte passar a ajudar diferents "rees geogrfiques", com la Mediterrnia, l'frica Subsahariana i l'Amrica Llatina, en comptes de centrar-se en pasos específics.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés