Publicat 19/7/2019 12:50:39 +02:00CET

Bosch assegura que Catalunya vol complir amb l'objectiu de l'ONU del 0,7% del PIB per a la cooperació

El conseller de Acción Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat aquest divendres que Catalunya té l'objectiu de destinar el 0,7% del seu PIB a la cooperació per al desenvolupament, com recomana l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

En la presentació del Pla director de cooperació 2019-2022, Bosch ha celebrat que la Generalitat tanqués un acord amb el Consell Català de Cooperació i 117 entitats al maig per "esbossar una línia per arribar al 0,7% dels ingressos de l'administració catalana", però ha assenyalat que aquesta xifra només pot assolir-se si els pressupostos ho permeten.

El conseller ha defensat el compromís de la Generalitat amb les organitzacions internacionals, i ha assegurat que comparteixen els objectius de millora que ha marcat l'ONU i que no només són solidaris amb aquelles societats que més ho necessiten, sinó que també "amb aquelles organitzacions que marquen el camí per millorar el món".

Ha celebrat la cooperació entre els diferents grups parlamentaris i que hagin defensat el pla director de cooperació, després d'assegurar que aquest acord s'ha aconseguit perquè "de manera voluntària" han cregut necessari participar en aquest esforç a escala global.

També ha destacat aquest pla director com una peça clau per al procés de construcció nacional: "Volem un país millor, un país més solidari, més global i més inserit amb la humanitat".

Bosch ha celebrat que s'hagin celebrat 53 actes a Catalunya per redactar el pla director, a més de tres fora de la comunitat per "conèixer com la cooperació catalana ha afectat les societats destinatàries".

Ha destacat que la redacció del pla director s'hagi plantejat com un "procés deliberatiu", en què les aportacions de més de 700 persones hagin estat la clau per arribar a l'escrit final.

OBJECTIUS ESTRATÈGICS

Sobre els objectius estratègics del pla director de cooperació, que han augmentat a set, el conseller ha destacat que s'"enforteixi" la perspectiva de gènere i la defensa dels drets humans com les prioritats principals del pla.

Ha ressaltat la necessitat de donar resposta als reptes globals, com l'ajuda als refugiats, que ha qualificat d'"obligació", i no com una qüestió prescindible o voluntària.

També ha explicat que l'estratègia de cooperació ha canviat, perquè el projecte passarà a ajudar diferents "àrees geogràfiques", com la Mediterrània, l'Àfrica Subsahariana i l'Amèrica Llatina, en comptes de centrar-se en països específics.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 4. 4

  Catalunya separa i trasllada a ancians de residències a diversos hotels i centres

 5. 5

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades