Publicat 29/11/2019 16:16:18 +01:00CET

Borrell, en el seu comiat d'Exteriors: "M'estremeixo quan sento que ser català és incompatible amb ser espanyol"

El ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ofereix una roda de premsa en la seu del Ministeri després d'assistir al seu últim Consell de Ministres, a Madrid (Espanya), 29 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

"Podem estar molt orgullosos del país que tenim". Així de contundent s'ha mostrat aquest divendres Josep Borrell en el seu comiat del Ministeri d'Afers Exteriors en un acte en què ha proclamat la seva condició de "català, espanyol i europeu" i ha reconegut estremir-se quan sent a algú dir que ser català és "incompatible amb ser espanyol".

"Podem estar molt orgullosos del país que tenim. Jo sóc català, sóc espanyol, sóc europeu, no em cansaré de dir-ho, sento les tres coses alhora, les tres identitats, que són completament complementàries entre si, compatibles, mútuament enriquidores", ha subratllat poc després que el Consell de Ministres hagi aprovat el seu cessament com a membre de l'Executiu per assumir la funció d'Alt Representant de la Unió Europea.

Borrell s'ha acomiadat del Ministeri assegurant que és l'adéu més costós de la seva dilatada carrera política. "Jo me n'he anat de molts llocs. I mai he marxat amb tanta pena i amb tant sentiment com estic marxant avui", ha reconegut davant la ministra de Defensa, Margarita Robles, que assumirà temporalment les tasques d'Exteriors.

"M'estremeixo quan sento a algú que diu que ser català és incompatible amb ser espanyol o que aboca sobre Espanya un torrent d'injúries a les quals hem hagut de fer front des d'aquest Ministeri", ha dit en un acte en què també han estat presents els seus tres secretaris d'Estat i la representant d'Espanya Global, Irene Lozano.