Borrell recopila en un llibre els seus articles com a ministre sobre política exterior, la UE i Catalunya

Publicat 27/11/2019 16:40:24CET

MADRID, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, UE i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha recopilat en un llibre, 'Fragments exteriors', els articles que ha publicat en mitjans de comunicació l'any i mig que ha exercit el càrrec, sobre diversos assumptes relacionats amb la UE, la política exterior espanyola i també sobre Catalunya.

"Per al catalanisme, la nació són els ciutadans que comparteixen una comunitat de valors, la nació cívica, inclusiva i solidària, mentre que els independentistes creuen que considerar-se una nació els dona dret a la secessió", escrivia Borrell el desembre del 2018 en 'El Periódico de Catalunya'. El llibre es presentarà aquest dijous a Casa d'Amèrica.

En aquest text, acusava l'independentisme d'haver-se dedicat "amb afany" durant anys a "fer saltar per l'aire els ponts del catalanisme transversal" que havia estat majoritari a Catalunya i que, segons ell, hauria de tornar a ser-ho.

"Dels dos milions de votants a opcions independentistes, molts són independentistes conjunturals que podrien canviar d'opinió i d'opció si se'ls planteja la possibilitat d'una reforma d'Espanya en què participi Catalunya. Per aconseguir-ho, la paraula clau és i serà sempre el diàleg", afirmava llavors, en un article titulat 'Ciutadans de Catalunya'.

Poc després, el febrer del 2019 -un cop anunciat l'avançament electoral-, escrivia en el mateix mitjà sobre aquests "dies intensos" per "la confusió d'un relat falsificat sobre el problema català, la desmesurada i poc secundada cridada a manifestar-se per defensar la unitat d'Espanya, falsedats sobre la presumpta acceptació dels famosos '21 punts de Torra'" i "el pressupost més social de l'última dècada llançat a la paperera per interessos partidistes".

Contador