Borrell no veia aldarulls com els de Barcelona des de la reconversió industrial dels 80

Publicat 27/10/2019 12:16:02CET
Josep Borrell  (PSOE) hablando con los medios durante una manifestación de Sociedad Civil Catalana contra el 'procés', en Barcelona (Cataluña, España), a domingo 27 de octubre de 2019.
Marc Brugat - Europa Press

BARCELONA, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha afirmat aquest diumenge que no havia vist aldarulls a Espanya com els d'aquests dies a Barcelona "des dels temps de la reconversió industrial, allà pels anys 80".

En declaracions abans de la manifestació de SCC a Barcelona, ho ha qualificat d'inacceptable: "Estem vivint a Barcelona unes manifestacions que tenen uns nivells de violència com mai havíem vist" des d'aquella època.

Ha agraït el treball policial, ha lamentat que hi hagi agents ferits i hospitalitzats per això, i ha volgut "demanar a tothom que els hi agraeixi també, perquè sense ells Barcelona estaria completament fora de control".

S'ha preguntat "què hagués passat a Barcelona si no hi hagués hagut el desplegament coordinat" de Mossos i Policia Nacional davant els manifestants que provoquen aldarulls.

"Això la gent ho ha de saber i ho ha d'agrair", ha insistit sobre la violència, contra la qual ha defensat l'actuació policial.

"Maneu-los d'alguna manera la vostra mostra d'agraïment. S'ho mereixen", ha reiterat a la ciutadania.