Publicat 26/3/2019 19:43:18 +01:00CET

Borrell diu que bviament no es demanar perdó a Mxic per la conquesta, igual que no s'exigeix a Frana per Napoleó

Borrell reitera el rebuig "ferm" del Govern a les peticions de López Obrat
Casa Real

MADRID, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimarts a Buenos Aires que "bviament Espanya no presentar disculpes" que li ha demanat el president mexic, Andrés Manuel López Obrador, en relació amb la conquesta del que a dia d'avui és Mxic.

Per a Borrell, és "una mica estrany que en aquest moment es plantegi demanar disculpes sobre esdeveniments que van passar fa 500 anys". Per aix, ha dit, Espanya no "anira a demanar a la República Francesa que presenti disculpes pel que van fer els soldats de Napoleó quan van venir a envair Espanya", ni tampoc els francesos exigeixen "disculpes als italians per la conquesta de la Gllia per Julio César".

El cap de la diplomcia s'ha expressat així en declaracions a Buenos Aires, que acompanya als Reis en el seu viatge d'Estat a Argentina, i les seves paraules han estat difoses per fonts del Palau de la Moncloa.

Borrell també ha desvelar que fa uns dies va parlar amb el seu collega mexic, Marcelo Ebrard i que tots dos faran "tot el possible" perqu les relacions entre els pobles, i també entre els governs i els estats, "no es vegin pertorbades per aquesta iniciativa" que ha insistit a qualificar de "desafortunada". "I que, naturalment, tampoc no anem a donar curs", ha reblat.

Aix sí, ha insistit que "cal mantenir la millor relació entre els pobles, l'espanyol i el mexic", que comparteixen un vincle molt profund i que compren múltiples mbits. "Cal passar per sobre aquests plantejaments que el Govern espanyol ja va dir aquest dilluns que rebutjava absolutament", ha remarcat Borrell.