Borrell descarta acords amb partits independentistes després del 10N: "Ells mateixos han tancat totes les vies"

Publicat 7/11/2019 11:20:45CET
El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell.
Marc Brugat - Europa Press

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha descartat la possibilitat que el PSOE arribi a acords amb els partits independentistes després de les eleccions del proper 10 de novembre per formar govern, perquè "ells mateixos han tancat totes les vies" de pactes en situar-se "fora" de la Constitució Espanyola.

"Sánchez va provar d'arribar a acords dins del marc de la Constitució i no va ser possible perquè se li plantejaven acords fora del marc constitucional i a partir de llavors es va interrompre la cerca d'acords, per la qual cosa ells mateixos han tancat totes les vies", ha explicat Borrell en una entrevista a Cope, que ha recollit Europa Press.

A més a més, el socialista ha indicat que després del que "han dit i han fet" els independentistes des que Sánchez va arribar a La Moncloa, "no sortiran d'aquest marc mental" i ha insistit que "no hi haurà" acords, de la mateixa manera que "no n'hi ha hagut" fins ara.

No obstant això no ha tancat la porta a mantenir els acords que té el PSC amb JxCat a 43 ajuntaments de Catalunya, en funció "de quina sigui l'alternativa" perquè, de vegades, ha destacat, "a la vida no sempre cal triar entre el bo i el millor, sinó entre el menys bo i el pitjor".

I ha posat d'exemple el suport del PSC a En Comú, el partit d'Ada Colau, a l'ajuntament de Barcelona perquè era, al seu parer, millor alternativa al fet que governés el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall. "Francament, jo soc molt crític amb Colau, ho he estat sempre i no tinc cap entusiasme a governar amb ella, però si l'alternativa és que l'alcalde de Barcelona sigui Maragall, cal triar entre el menys bo i el pitjor", ha puntualitzat.