Publicat 13/7/2019 15:12:41 +02:00CET

Borrell assegura que Espanya "no està per tornar a repetir eleccions" generals

Josep Borrell en l'Escola d'Estiu del PSC
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

"És evident que haurà d'haver-hi dos catalans al Govern"

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

El ministre en funcions d'Afers exteriors, Josep Borrell, ha afirmat aquest dissabte que Espanya "no està per tornar a repetir eleccions" i que els qui acusen els socialistes de jugar amb la repetició electoral s'equivoquen.

En la clausura de l'Escola d'Estiu del PSC, ha demanat que tots els partits permetin la governabilitat del PSOE, ja que considera que és l'única opció després dels resultats de les generals.

"Un govern en funcions funciona, però no del tot. No estem jugant. El país no l'hi pot permetre", i ha subratllat que el seu partit vol que hi hagi govern al més aviat possible.

El ministre d'Exteriors també ha afirmat que "és evident que haurà d'haver-hi dos catalans al Govern, amb una presència forta i determinant".

"D'aquí una mica hi haurà una vacant, i s'admeten voluntaris", ha ironitzat, encara que ha demanat que no el felicitin pel seu proper càrrec fins que superi el hearing del Parlament Europeu per ser nomenat alt representant de la UE.

"CAMPANYA DE DESPRESTIGI"

Davant el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha agraït la seva confiança per superar aquest "examen" a l'Eurocambra, però ha dit que no està gens tranquil, ja que ha d'aconseguir el vot favorable de dos terços de la cambra, i a la UE hi ha molts punts de vista sobre la política internacional.

A més, ha acusat l'independentisme de fer "una campanya de desprestigi terrible" contra ell.

CATALUNYA I EUROPA

Borrell ha celebrat la negociació del partit per formar donar un cop de mà a Madrid.

Ha demanat que Catalunya es reconstrueixi com una societat basada en un sol poble, i ha criticat que "quan els líders de l'independentisme parlen del poble català, no parlen de tot el poble català: només parlen d'una part. I en excloure l'altra part destrossen la unitat del poble que el PSC ha volgut construir".

Ha insistit que no es poden tolerar "expressions disgregadores" i ha opinat que no cal estar d'acord amb ningú perquè cadascú pugui estar a casa seva, després de la qual cosa ha subratllat que el PSC vol que ningú sigui aliè a la societat.

El ministre en funcions ha lamentat que "els imperialismes i els nacionalismes" tornin a estar dins d'Europa, encara que celebra el repunt de la participació en les eleccions europees, sobretot de les noves generacions que, segons ell, tenen consciència de futur i creuen que els problemes només es resoldran si se senten europeus.

"La gent pensa que els problemes que tenen --per començar, l'aire que respiren-- no es poden resoldre a l'interior de cada país, sinó que són problemes globals", ha reiterat Borrell, que ha assegurat que només tenen solucions globals i que la política necessita un espai més gran.