Publicat 12/3/2019 12:24:29 +01:00CET

Borrell admet que va traslladar als EUA que estudiarien acollir ministres chavistes si desertaven

Compareixena de Josep Borrell al Congrés per explicar la posició espanyola
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Espanya s'ofereix a ajudar Veneuela a resoldre els problemes en el seu sistema elctric

MADRID, 12 mar� (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, Cooperació i UE, Josep Borrell, ha adms aquest dimarts que els Estats Units van plantejar a Espanya que acollís ministres veneolans si decidien desertar del país, a la qual cosa Exteriors va respondre que ho estudiarien.

En una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, ha assenyalat que ha tingut converses amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, i l'assessor de Seguretat Nacional, John Bolton, en les quals ha sorgit la "preocupació" de Washington que "en cas que algunes persones" del Govern veneol i les seves famílies volguessin abandonar el país, fossin acollides per pasos que van donar suport a Juan Guaidó com a president interí.

"El plantejament no es va concretar gens i no es va referir personalment a ningú", ha declarat Borrell, que, d'aquesta manera, no ha volgut detallar si la petició va ser sobre el titular veneol de Defensa, Vladimir Padrino.

Així, encara que el ministre socialista ha dit que la petició va ser "genrica" i no es va concretar, ha adms que el Govern espanyol va respondre a la Casa Blanca que estudiaria la situació arribat el cas.

COMUNICAT DE WASHINGTON

Pel que fa al comunicat ems aquest dilluns per Washington en el qual anuncia que retirar al llarg d'aquesta setmana el personal diplomtic que encara queda a la seva ambaixada de Caracas, Borrell no s'ha volgut pronunciar, i ha assegurat que no sap "en qu consisteix".

Pompeo va anunciar aquest dilluns que la Casa Blanca retirar el personal diplomtic que queda a Veneuela aquesta setmana a causa de la crisi política que viu el país. "Aquesta decisió reflecteix el deteriorament de la situació a Veneuela, així com que la presncia del personal diplomtic nord-americ a l'ambaixada s'ha convertit en una restricció a la política nord-americana", ha asseverat

Borrell sí ha ofert l'ajuda d'Espanya per mirar de resoldre els problemes en el sistema elctric que pateix Veneuela des del cap de setmana passat. "No es pot estar indefinidament sense electricitat, estem a disposició de Veneuela per, si podem aportar una solució, fer-ho", ha assenyalat.

En aquest sentit, el ministre ha atribut els problemes elctrics que pateix el país al deteriorament de la xarxa i a la falta de manteniment. "Francament crec que que hi ha un problema de fons i de la seva xarxa i en aix sí podem ajudar", ha indicat, sense entrar a valorar que les fallades es produeixin a causa d'un sabotatge, com assegura el chavisme.