Publicat 19/11/2019 15:39:36 +01:00CET

Borràs no es pronuncia sobre si serà o no la successora de Torra i s'atén a la seva tasca parlamentària al Congrés

La cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs.
EUROPA PRESS

MADRID, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Junts al Congrés, Laura Borràs, ha evitat pronunciar-se sobre si serà o no la candidata del partit a la Generalitat de Catalunya en les properes eleccions catalanes i, per tant, possible successora del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i s'ha atingut a la seva tasca actual a la cambra baixa.

Aquests dies s'ha publicat que, en cas de ser inhabilitat per desobeir les resolucions de la Junta Electoral Central, Torra vol impulsar la candidatura de Borràs a la Generalitat amb vista als propers comicis autonòmics per frenar qualsevol intent d'Artur Mas d'optar a la Presidència quan es compleixi la inhabilitació. En aquest cas, l'actual diputada nacional hauria d'abandonar la cambra baixa per formar part de les llistes al Parlament.

Preguntada sobre aquesta possibilitat, Borràs ha denunciat que es vegi com "una normalitat democràtica" que l'Estat espanyol pretengui "eliminar" els presidents com Torra per la "via 155" o ara per la via judicial, i ha recordat que per poder ser president de la Generalitat cal ser diputat del Parlament.

"Els presidents els elegeixen els catalans amb el seu vot i després el Parlament, i per poder ser president cal ser diputat i jo vaig m'acreditaré ara com a diputada del Congrés", ha resolt Borràs.