Publicat 29/11/2019 14:16:28 +01:00CET

Borràs nega haver acusat Aragonès de deslleial: "No ho vaig dir en aquests termes"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs
EUROPA PRESS

Aplaudeix que el PSOE reconegui un conflicte polític tot i que ho troba "incipient"

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha negat aquest divendres que volgués acusar el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, de ser deslleial al president de la Generalitat, Quim Torra, per dir que no és necessari que el president assisteixi a una eventual taula de negociació amb el Govern central.

"Per descomptat que no. No ho vaig dir en aquests termes", ha afirmat quan li han preguntat en declaracions als mitjans si creu que Aragonès és deslleial a Torra.

En una entrevista a 'Revista Mirall', Borràs critica que Aragonès digués que no és necessari que el president assisteixi a una taula de negociació amb el Govern central: "Em sembla molt lleig, deslleial i poc procedent en termes de lleialtat institucional".

En l'entrevista, Borràs recrimina que el Govern central no valori Torra com un interlocutor vàlid, però ha assenyalat que "és més incomprensible quan és d'algú que forma part del sistema de les institucions catalanes", en referència a Aragonès.

"Cap català hauria de desprestigiar la màxima institució. Qui tingui la temptació de fer-ho hauria de fer una reflexió de lleialtat a les institucions pròpies", afegeix en aquest mitjà.

Posteriorment, en declaracions als mitjans ha desmentit haver acusat el vicepresident de deslleial, i ha assenyalat que la pregunta de l'entrevista "era més àmplia i parlava del desprestigi al qual alguns volen sotmetre la figura del president de la Generalitat".

A més, ha afirmat que Aragonès es va referir al fet que cal equiparar el rang del càrrec dels que assisteixin a una possible taula de negociació entre governs, és a dir, que si no hi acudeix el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i ho fa la vicepresidenta, Carmen Calvo, hauria d'anar-hi Aragonès i no Torra.

Borràs ha defensat que la negociació ha de produir-se en "un rang homologable" de càrrecs però ha insistit en la necessitat que el Govern central reconegui Torra com un interlocutor vàlid.

REUNIÓ ERC-PSOE

Sobre la reunió de dijous entre ERC i el PSOE per la investidura, la dirigent de JxCat ha aplaudit que els socialistes hagin reconegut que existeix un conflicte polític a Catalunya, i ha destacat que això aparca la definició d'un "problema de convivència" que s'establia en el preacord de govern entre el PSOE i Unides Podem.

No obstant això, ha advertit que l'estat de les negociacions és encara "molt incipient", i ha exigit que el PSOE es reuneixi també amb JxCat per abordar la investidura.