Actualitzat 30/9/2019 13:40:34 +00:00 CET

Borràs (JxCat) recorda que Torra i Puigdemont "no necessiten mediació per trobar-se"

- GENERALITAT - Archivo

BARCELONA, 30 Set. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha explicat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont "no necessiten cap filtre ni mediació per trobar-se".

"No necessiten cap enllaç, estan en comunicació permanent", ha dit en una roda de premsa en la qual ha assegurat que no dona credibilitat a les informacions que es desprenen de la interlocutòria d'empresonament dels membres dels CDR que van ser detinguts dilluns passat, que asseguren que alguns d'aquests membres feien d'enllaç entre tots dos dirigents.

Considera que aquestes informacions pretenen "embrutar la condició inequívocament i demostradament pacífica" del moviment independentista, en la vigília del segon aniversari de l'1-O que ha qualificat de pacífic.

De fet, ha subratllat que l'única violència que va tenir lloc en aquella jornada "va ser la que va exercir l'Estat espanyol, que té el monopoli de la violència".

Sobre les filtracions d'aquestes actuacions, ha advertit que el "índex de qualitat democràtica es mesura per la qualitat del seu sistema judicial, i l'espectacle de filtracions que s'està produint és inadmissible".

Amb tot, ha insistit que davant les informacions que s'han publicat i la manera en què han aflorat volen ser "prudents" i que per això han seguit els canals parlamentaris i han introduït preguntes al Congrés sobre aquesta qüestió.

En ser preguntada per la fotografia en la qual apareixen militars amb armes al terra mentre beuen alcohol a Vilafranca del Penedès (Barcelona), ha respost: "Són pertorbadores, però hem volgut ser prudents perquè no tenim tota la informació", per la qual cosa el seu grup també ha introduït preguntes a la Cambra baixa sobre aquest assumpte.