Borràs (JxCat) no veu els investigats del procés en la llista electoral, però ho "decidiran ells"

Publicat 19/9/2019 18:35:19CET
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en roda de premsa després de la seva reunió amb el rei Felip VI en el segon dia de la ronda de consultes sobre el candidat a la presidència del Govern, Madrid (España), 17 de semptiembre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

La diputada al Congrés de JxCat i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, ha sostingut aquest dijous que els membres del partit encausats per l'1-O no haurien de formar part de la llista electoral de les eleccions del 10 de novembre, però ha advertit que ho "decidiran ells".

En una entrevista de Ràdio 4 recollida per Europa Press, ha explicat que quan tinguin lloc les eleccions estaran "a punt de ser inhabilitats" pel Tribunal Suprem en la sentència del judici per haver impulsat l'1-O.

"Crec que seria millor que en aquest cas ja no formessin part de la convocatòria electoral, però insisteixo que serà una decisió que prendrem conjuntament, que prendrem tenint en compte la seva opinió", ha afegit.

Més tard, en diverses anotacions en el seu compte de Twitter recollits per Europa Press, ha aclarit que quan deia que "seria millor" es referia al fet que "no hi hagués repressió i que no hi haguessin empresonats".

"Hem de trobar la manera de lluitar contra la repressió sense cedir a les seves exigències, i que ens impedeix fer política", ha dit. Ha insistit que en l'entrevista estava parlant de la retallada de drets i que, segons ella, els dirigents empresonats seran "injustament inhabilitats".

Ha remarcat que "els correspon a ells decidir-ho" i ha afirmat que tindran tot el suport de la diputada en allò que decideixin.

Ha resolt que l'Estat "utilitza els presos per exercir la repressió contra l'independentisme per partida doble: sobre ells mantenint-los a la presó, i sobre els ciutadans que els voten perquè se'ls deixa presentar i després se'ls suspèn".