Publicat 4/2/2020 15:20:48 +01:00CET

Borràs (JxCat) no aclareix si declararà al Suprem el dia 14 pels contractes que va adjudicar a un amic

La portaveu parlamentària de Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, ofereix una roda de premsa al Congrés dels Diputats , Madrid (Espanya), 4 de gener del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, no ha aclarit si declararà el proper dia 14 al Tribunal Suprem, on el jutge Eduardo de Porres l'ha citat com a investigada per presumptes irregularitats en l'adjudicació de 18 contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) a un amic quan n'estava al capdavant.

Segons la providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat instructor cita aquest dia la diputada per escoltar la seva declaració com a investigada per aquests fets i de forma voluntària. No obstant això, si Borràs descarta aquesta possibilitat, que està marcada per llei i habitualment s'ofereix a tots els aforats, el magistrat instructor podrà proposar a la sala penal la tramitació d'un suplicatori per imputar-la formalment.

El jutge instructor ha pres aquesta decisió després d'estudiar l'exposició raonada que va remetre el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que va començar a investigar aquests fets que podrien ser constitutius dels delictes de falsedat documental, frau administratiu, prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

DIU QUE LA JUTGESSA NO VA HAVER D'INVESTIGAR-LA

En declaracions al Congrés, Borràs ha explicat que el jutge la requereix per a una declaració voluntària i per posar en el seu coneixement les diligències obertes contra ella "d'una jutgessa" que, segons ella, "no hauria d'haver fet el que va fer".

"Jo he donat sempre totes les explicacions i continuaré fent-ho amb l'assistència legal dels meus advocats", ha dit, i ha assegurat que farà ús del seu dret, però sense especificar si té previst o no declarar davant el jutge Porres.