Publicat 15/10/2019 16:40:53 +02:00CET

Borràs (JxCat) lamenta "extraordinàriament" els ferits en les càrregues policials

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.
@JUNTSXCAT

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat "extraordinàriament" les càrregues policials d'aquest dilluns en protestes contra la sentència del judici de l'1-O i els ferits que es van registrar.

"Estem segurs que el Govern català vetlla per tal que els Mossos actuïn d'acord amb els protocols dels quals s'han dotat", que impliquen que pot haver-hi una revisió de les actuacions, ha destacat Borràs en roda de premsa aquest dimarts al costat del portaveu de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol.

Borràs ha donat suport a les persones afectades: "Ho lamentem moltíssim", després de dir que va haver-hi imatges absolutament desagradables i ha recordat que un dels ferits en les càrregues a l'Aeroport de Barcelona-el Prat ha perdut un ull.

Ha ressaltat que la investigació encara no ha determinat l'origen del projectil, i ha advertit que a Catalunya no s'haurien de fer servir pilotes de goma perquè ho va aprovar el Parlament, per la qual cosa ha demanat explicacions a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i esperar el resultat de les investigacions.

Preguntada pels manifestants, ha defensat que els ciutadans han de poder expressar-se de manera cívica i democràtica i ha lamentat els aldarulls: "No és el tarannà dels manifestants que expressen el rebuig a la sentència d'una manera pacífica sortint al carrer".