Publicat 1/4/2019 15:17:30 +02:00CET

Borràs (JxCat) critica l'"oda al bloqueig" de Sánchez i s'erigeix com el vot útil

28A.- Borrs (JxCat) critica l'"oda al bloqueig" de Sánchez i s'erigeix com el
EUROPA PRESS

No li donarien un "xec en blanc" si els seus vots fossin decisius per investir-lo

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata de JxCat a les generals, Laura Borrs, ha criticat aquest dilluns l'"oda al bloqueig" del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en rebutjar les demandes del sobiranisme, i ha erigit la seva llista com el vot útil per a Catalunya.

"Ahir va venir Sánchez i en el seu desembarcament va fer una oda al bloqueig general: no a l'autodeterminació, no a la independncia i no a Quim Torra. A Madrid intentarem convertir aquests 'no' en 'si'. Els 'no' del PSOE seran els nostres 'sí", ha dit en roda de premsa amb la també candidata de JxCat i vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras.

Borrs ha defensat que JxCat representa una mplia centralitat de la població catalana "que per majoria vol solucions polítiques a un conflicte polític, i aix en democrcia se soluciona a les urnes".

També ha apuntat que "el vot inútil" per a Catalunya són els que fan bandera o frivolitzen sobre l'aplicació de l'article 155, perqu, al seu parer, evidencien que van contra els interessos dels catalans.

Així, no donaran cap "xec en blanc" a Sánchez si els seus vots són decisius per investir-lo, i ha afegit que l'estabilitat del proper executiu dependr de si es vol afrontar la situació de Catalunya.

Segons Borrs, són els socialistes els que descarten qualsevol tipus de dileg, per la qual cosa són ells els que bloquejarien la possibilitat de governar: "Espanya no podr ser governable sense atendre qüestions com el del dret a l'autodeterminació. És un exigncia, clar que ho és. Nosaltres anirem a desbloquejar una situació que estava bloquejada".

MÍRIAM NOGUERAS

Per a Nogueras, "no hi ha aliats" a les Corts, i, en preguntar-li sobre el referndum que Podem inclou en el seu programa, ha recordat que ja estava en altres eleccions per no va ser possible tirar-lo endavant.

Sobre la proposta de Pablo Iglesias que un referndum inclogués més d'una opció, ha apuntat: "Parlarem de les preguntes el dia que tinguem sobre la taula un referndum".