Actualitzat 12/6/2020 9:53:08 +00:00 CET

Borràs diu que si deixa l'escó donarà "el missatge que la repressió funciona"

La portaveu del Grup Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, intervé en el ple celebrat al Congrés dels Diputats posterior a la sessió de Control on l'Executiu s'ha enfrontat a diverses consultes, on la g
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

Defensa que en el suplicatori "no es vota sobre la innocència" sinó sobre si hi haurà un judici just

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que, si deixa l'escó a causa de la investigació del Tribunal Suprem per la gestió durant la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), donarà "el missatge que la repressió funciona".

"Si el que faig és permetre que aquesta voluntat es compleixi, què diem a les clavegueres de l'Estat? Continueu-ho fent perquè és efectiu. L'efecte és que aquesta persona s'aparta. El missatge és: endavant, la repressió funciona", ha defensat en una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

El Tribunal Suprem ha demanat un suplicatori al Congrés per poder-la investigar pels delictes de frau a l'Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental durant la seva etapa de directora de l'ILC, i Borràs ha defensat la seva innocència i que els fets no s'han provat ni demostrat.

"NO VOTEN LA INNOCÈNCIA"

La portaveu de JxCat ha destacat que en el suplicatori els diputats "no voten sobre la innocència o culpabilitat, sinó sobre si la persona estarà en disposició d'obtenir un judici just", i ha subratllat que per impedir un judici sense garanties s'ha de votar que no al suplicatori.

Ha assegurat que ella ha acompanyat els polítics independentistes "siguin del partit que siguin" quan han anat a judicis i no s'ha cregut les acusacions de corrupció que els imputaven, i ha explicat que en privat la CUP li havia suggerit que deixés l'escó, però ella no ho farà perquè es deu als seus votants i té la consciència tranquil·la.

Borràs ha sostingut que no demana a ningú que voti en contra del suplicatori: "Sé el que penso que s'hauria de votar: si tindré un judici just. Cada organització política decideix", quan li han preguntat si ha reclamat el vot negatiu a ERC i la CUP.

"La justícia espanyola és més espanyola que justícia", ha afirmat Borràs, que ha defensat que aquest cas va començar amb una jutgessa que ha acusat de prevaricar, de no tenir indici de delicte i d'investigar-la per construir un delicte, ha dit textualment.

Ha insistit que hi ha dos informes que demostren la seva innocència, un dels Mossos d'Esquadra i un altre de la Sindicatura de Comptes: "Hi ha aquests mecanismes externs que demostren que no hi ha cap delicte".

SENSE NOTIFICACIÓ I EN FASE 0

També ha criticat que el Suprem no li hagi notificat ni a ella ni als seus advocats la petició del suplicatori al Congrés i ha opinat que aquesta manera de funcionar "genera una indefensió jurídica màxima".

Ha retret que aquest tràmit va arribar al Congrés en fase 0 de desconfinament i en ple estat d'alarma, i que ha hagut de presentar al·legacions sobre un text "que no coneix", i ha destacat que va sol·licitar comparèixer a porta oberta però no se li va permetre.

Sobre els mails que la Guàrdia Civil aporta com a prova, Borràs ha assegurat que no els ha escrit, que no els té i que només els ha vist publicats: "Em puc fer responsable de la feina que he fet. A ells no els cal demostrar ni la feina que he fet", ha dit Borràs.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià