Publicat 2/11/2019 15:29:42 +01:00CET

Borràs (JxCat) acusa la Junta Electoral de "tenir un discurs parcial" i ser electoralista

El cap de llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Laura Borràs.
@JUNTSXCAT

GIRONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La cap de llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, ha acusat la Junta Electoral Provincial (JEP) de "tenir un discurs parcial" i ser electoralista, en declaracions als mitjans aquest dissabte a Girona.

Ho ha dit després de conèixer que la JEP ha avalat que el rei Felipe VI i la Família Reial presideixin dilluns l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) a Barcelona malgrat fer-se durant la campanya electoral.

"Continuem considerant que el fet que vingui el cap de l'Estat espanyol durant la campanya electoral es vol fer servir precisament amb aquesta utilitat electoral i partidista", ha defensat Borràs, en referència a les peticions de JxCat i ERC perquè s'ajornés l'entrega de premis.

Ha criticat que la JEP insisteixi en "la pretesa presumpta neutralitat del cap de l'Estat", a qui ha acusat de fer un discurs de part el 3 d'octubre de 2017, després de la celebració del referèndum de l'1-O.

També ha criticat que la Junta Electoral "que prohibeix paraules, colors i que coarta la llibertat" avali la visita del monarca, i ha destacat que aquesta és la diferència entre allò que ells defensen per a Catalunya i allò que defensa l'Estat.