Borràs creu que de la reunió entre Sánchez i Torra "n'hauria de sortir la data de la taula de diàleg"

Publicat 6/2/2020 10:55:19CET
La portaveu del Grup Plural i de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, en el funeral de l'escriptora Isabel-Clara Simó, Barcelona/ Catalunya (Espanya), 16 de gener del 2020.
Pau Venteo - Europa Press

La dirigent catalana mostra la disposició del seu partit per "asseure's i parlar" sobre els pressupostos generals de l'Estat

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat aquest dijous que de la reunió entre el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, "n'hauria de sortir la data de la taula de diàleg".

En una entrevista a 'Las mañanas de RNE', que ha recollit Europa Press, Borràs ha reconegut l'"escepticisme" de la seva formació davant l'actitud de Sánchez després que hagi fet "girs copernicans" molt "importants en la seva actitud i el seu discurs".

"No és un desig que vagi malament. Ahir llegia que Sánchez havia posat més condicions. Abans estava tan apagat i fora de cobertura...", ha apuntat la dirigent catalana que, amb tot, ha donat la "benvinguda" al diàleg.

En aquest context, la portaveu de JxCat ha explicat que Torra traslladarà a Sánchez "la problemàtica" que, a parer seu, "hi ha damunt de la taula" de la Generalitat i que "no és una obsessió" del president català.

"Ell assisteix a una reunió i és molt obedient al que s'ha pactat en l'acord entre les entitats sobiranistes i el Consell per la República. Només es podrà avançar si es resolen els conflictes polítics", ha argumentat.

UN MEDIADOR ENTRE EL GOVERN CENTRAL I L'AUTONÒMIC

Així, Borràs ha confiat que el Govern de Sánchez mostrarà la seva "ambició" per mirar de resoldre una "situació de conflicte polític" i d'"ingovernabilitat" a la qual s'ha arribat, des del seu punt de vista, per la inacció de l'executiu central.

Preguntada sobre la disposició de JxCat a donar suport als pressupostos generals de l'Estat, la dirigent catalana ha reconegut que el seu partit està disposat a "parlar i negociar" malgrat que hagin provat d'"apartar-los".

D'altra banda, Borràs ha insistit en la necessitat d'introduir la figura d'un mediador que "proposi un calendari de compliment de garanties" i pugui "mediar" entre l'executiu central i l'autonòmic.

"No és nou", ha defensat la portaveu en relació amb aquesta figura que Torra va exigir a Sánchez el 2018, quan tots dos presidents van celebrar la reunió a Pedralbes. "El més normal és que la negociació es reprengui en el punt en què es va deixar", ha afegit, després de deixar clar que el mediador no és una exigència que pugui dinamitar el diàleg.

Contador