Publicat 11/12/2019 15:09:19 +01:00CET

Borràs creu que, "com a presos polítics", els condemnats pel procés haurien de tenir accés al tercer grau

La portaveu del Grup Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ofereix una roda de premsa al Congrés dels Diputats després de la seva consulta amb el rei
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu parlamentària de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat aquest dimecres que els condemnats pel procés independentista català del 2017 continuïn a la presó perquè, al seu judici, com a "presos polítics, encaixen perfectament" en les condicions per accedir al tercer grau penitenciari.

Borràs no ha aprofundit sobre aquesta decisió perquè ha conegut la notícia al final de la seva reunió amb el Cap de l'Estat en el marc de la ronda de consultes que aquest ha obert amb els líders polítics per buscar un candidat a la Presidència del Govern central.

"No he tingut ocasió ni de llegir la valoració que ha fet la Secretaria del Departament de Justícia de la Generalitat", ha comentat quan li han preguntat la seva opinió sobre la decisió de les juntes de tractament de les presons de catalans de classificar els nou líders del procés en el segon grau penitenciari.

No obstant això, la independentista catalana sí ha comentat que, "com a presos polítics, encaixarien perfectament en el tercer grau perquè no reverteixen cap caràcter de perillositat com estipula aquest grau".

"Suposo que si els presos tenen la possibilitat d'accedir a qualsevol dels graus que s'estan dirimint tindran el mateix dret que qualsevol altre pres", ha afegit Borràs, incidint que no es tracta de concedir-los "privilegis", sinó de "llegir les normes i veure si estan en condicions d'accedir-ne".