Publicat 5/8/2019 10:43:09 +02:00CET

Boris Johnson injecta gairebé 2.000 milions d'euros a la sanitat pública

24/07/2019. London, United Kingdom: Boris Johnson becomes Britain's new Prime Minister. Boris Johnson looks at the white board in his office, that contains the names of his new cabinet as arrive's in Number 10 Downing Street as Britain's new Prime Ministe
Andrew Parsons

LONDRES, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha anunciat aquest dilluns una injecció de 1.800 milions de lliures (uns 1.960 milions d'euros) per introduir millores en el Servei Nacional de Salut (NHS, per les seves sigles en anglès), en compliment d'una de les seves grans promeses de campanya.

Johnson va utilitzar l'NHS com a argument per defensar el 2016 la sortida del Regne Unit de la UE, al·legant que els diners que es destinava al bloc comunitari podria derivar-se a millorar la sanitat pública. Va arribar a dir que el Regne Unit podria gastar 350 milions de lliures a la setmana en sanitat si trencava amb el bloc comunitari.

Ara, ja com a primer ministre, i amb l'horitzó del 31 d'octubre com a aparent data definitiva pel Brexit, Johnson ha confirmat un pla per millorar instal·lacions i equips a tot el país.

Uns 850 milions de lliures aniran destinats a millores concretes en una vintena d'hospitals, mentre que els 1.000 milions addicionals seran canalitzats a través de programes de modernització que ja estan en vigor, segons un comunicat de Downing Street. Aquests fons se sumaran als 33.900 milions de lliures (36.900 milions d'euros) que el Regne Unit destina anualment a l'NHS els seus pressupostos.

"És moment d'enfrontar-nos al repte i garantir que l'NHS rep els fons que necessita", amb l'objectiu de "seguir tenint la millor atenció mèdica del món", ha destacat Johnson en aquesta nota, en la qual ha cridat a marcar una "veritable diferència" en les vides tant de professionals com de pacients.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha aplaudit el reforç pressupostari per "revitalitzar" els hospitals i millorar les seves instal·lacions, obrint per exemple noves i millors unitats. "És només el començament del nostre Pla d'Infraestructures Sanitàries, els beneficis de les quals notaran els pacients en els propers anys", ha declarat.