Publicat 8/4/2019 17:26:28 +02:00CET

Borges i l'Irta intensifiquen la seva collaboració en investigació agroalimentria

Borges i l'Irta intensifiquen la seva collaboració en investigació agroaliment
IRTA

LLEIDA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat del grup agroalimentari Borges, Josep Pont Amenós, i el director general de l'institut d'investigació Irta, Josep Usall, han signat aquest dilluns un conveni de collaboració amb l'objectiu d'identificar, desenvolupar i executar accions en projectes d'investigació conjunts, de serveis o desenvolupaments tecnolgics o la transferncia i la formació.

Aquest acord marc estableix les bases per enfortir la collaboració estratgica entre Borges i l'Irta, que fa temps que treballen junts en qüestions puntuals, ha assegurat l'institut d'investigació en un comunicat.

Usall ha assegurat que fa temps que l'empresa i el centre d'investigació treballen junts en assumptes puntuals i ha posat com a exemple els estudis sobre la postcollita de l'oliva o les actuacions actuals en un grup operatiu a nivell estatal per detectar l'ametlla amarga.

"Encara que ja fa molts anys que tenim una estreta collaboració amb l'Irta, volem fer un pas més a l'hora de potenciar la nostra relació en l'mbit de l'R+D+I tant a nivell agrícola, com industrial i de desenvolupament de nous productes de qualitat, saludables i gustosos de la cuina i estil de vida mediterranis", ha afirmat Pont.

Amb més de 120 anys de tradició familiar, el grup Borges desenvolupa la seva activitat en l'mbit dels productes de la dieta mediterrnia, entre ells la fruita seca i l'oli d'oliva.