Publicat 29/6/2020 9:16:51 +02:00CET

Bonvehí (PDeCAT): "Mentre hi hagi voluntat d'acord, hi ha marge per a l'acord"

El president del PDeCAT, David Bonvehí
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha insistit aquest diumenge que "mentre hi hagi voluntat d'acord, hi ha marge per a l'acord" en les negociacions amb la Crida per assolir un pacte sobre la reordenació de JxCat.

Així ho recull en una carta que ha enviat als associats després que la direcció del PDeCAT rebutgés la proposta dels presos del partit --els exconsellers Jord Turull, Josep Rull i Joaquim Forn-- i de l'exconseller Lluís Puig, des de Brussel·les, de crear una assemblea constituent de JxCat, i de donar sis mesos al partit per decidir si es dissol o no.

"Tenim una voluntat propositiva per continuar negociant, amb l'objectiu que això surti bé. Vull reiterar que la negociació no es tracta només de formes organitzatives, també de projecte polític, de a qui ens volem adreçar, com ens volem presentar i qui ens representa", explica.

Sobre la proposta dels presos, en la missiva reitera que, tal com va acordar la "gran majoria" de la direcció del PDeCAT, no poden compartir la literalitat del text, tot i que s'obren al fet que es pugui debatre en el moment oportú i en els òrgans que corresponguin, apunta Bonvehí.

Segons ell, la direcció es va posicionar sobre aquesta qüestió perquè la proposta ja s'havia distribuït als mitjans de comunicació i als associats, als quals demanava la seva adhesió: "Si no hagués estat així, lògicament, com a president no hauria demanat la posició a la Direcció Executiva Nacional".

Malgrat tot, expressa el seu "respecte" per aquesta i per qualsevol altra proposta que es posi sobre la taula, i ha demanat que la discrepància s'entengui com un valor positiu per a un debat de fons.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià