Publicat 27/5/2019 14:53:32 +02:00CET

Bonvehí (PDeCAT) fa autocrítica i demana una "reflexió profunda" sobre l'evolució de JxCat

26M-M.- Bonvehí (Pdecat) Fa Autocrítica I Demana Una "Reflexió Profunda" Sobre L'Evolució De Jxcat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha fet aquest dilluns autocrítica després dels resultats municipals de JxCat, la fórmula en la qual es van presentar, i ha demanat una "reflexió profunda" sobre l'evolució i com ha d'articular-se aquesta força, que incorpora membres del partit i independents.

En una roda de premsa per fer balanç dels comicis, ha explicat que fins el dissabte 15 de juny estaran centrats en els pactes postelectorals, però des d'aquest dilluns intensificarà els contactes amb els altres membres de la direcció, agrupacions territorials i sectorials perquè "els resultats evidencien que cal una reflexió".

"JxCat ha estat una bon marca gràcies als candidats del PDeCAT. L'espai de JxCat té sentit si el PDeCAT hi és dins", ha sostingut Bonvehí, que ha reivindicat que les alcaldies que han revalidat són de candidats que militen políticament en el partit.

Malgrat considerar que JxCat és una bona marca electoral, ha argumentat que, malgrat les variacions, problemes i canvis de lideratges que ha tingut el PDeCAT, continuen sent una referència en l'àmbit territorial.

"El PDeCAT era un partit d'alcaldes, i això continua sent així. El PDeCAT serà el partit dels alcaldes del país", ha recalcat Bonvehí, que ha concretat que tenen 305 alcaldies amb majoria absoluta i 75 municipis en els quals tenen majoria simple, i on intentaran que hi hagi un alcalde de JxCat.

BARCELONA

Sobre els resultats de JxCat a Barcelona, ha cridat també a l'autocrítica perquè "no han estat igual de bons" que els que han assolit a la resta del territori, però creu que hi ha marge de millora.

Després de mostrar el seu respecte per la feina del cap de llista per Barcelona, Joaquim Forn, del qual ha reivindicat que és del PDeCAT, ha explicat que el visitarà aquesta setmana a la presó de Soto del Real (Madrid), i que li toca a ell fer la valoració que consideri.