Publicat 20/7/2019 14:50:22 +02:00CET

Bonvehí (PdeCAT) crida els seus associats a reflexionar per "fer evolucionar el partit"

El president del PDeCAT, David Bonvehí, en la seva intervenció davant el consell nacional del partit.
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

Sobre el pacte a la Diputació de Barcelona: "No podia quedar en mans dels unionistes"

BARCELONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del PdeCAT, David Bonvehí, ha cridat els 13.000 associats de la seva formació a reflexionar amb responsabilitat i coherència per "fer evolucionar el partit", i ha posat com a data límit el 20 de setembre per donar per acabat aquest debat.

Ho ha dit aquest dissabte en el Consell Nacional del PdeCAT a l'Auditori Axa, on ha assegurat que realitzaran debats "serens i reflexius" a nivell comarcal i sectorial, pels quals la direcció donarà llibertat als associats.

"Des de la direcció és el moment d'escoltar a tots", ha afirmat el president del PdeCAT, que ha demanat reflexionar de cara a un proper període electoral i als propers anys de vida de la formació, que haurà d'evolucionar després d'aquest període de debat, ha explicat.

El líder del PdeCAT ha subratllat que intentaran que hi hagi "un relator, que asseguri que tot el procés es faci correctament", i ha reclamat a la gent que porta temps a la formació que tingui obertura de mires i responsabilitat a l'hora de fer propostes.

Ha indicat que aquest procés es realitzarà de cara a la tardor i asseurà "les bases per a unes possibles eleccions", que podrien arribar després de la sortida de la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes, malgrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat una convocatòria electoral com a reacció.

PACTES DESPRÉS DE LES MUNICIPALS

A Consell Nacional també s'han analitzat els resultats electorals en les municipals, europees i generals, que Bonvehí ha qualificat de bons, i ha destacat que són "la principal força política" en els municipis catalans.

També han reflexionat sobre els pactes postelectorals, sobre el qual el president de la formació ha dit que ERC és el seu soci prioritari, i ha recordat els acords aconseguits a les diputacions i ajuntaments de Lleida, Girona i Tarragona: "Prova que els dos grans partits volen construir Catalunya junts".

Ha lamentat que a la Diputació de Barcelona aquestes dues formacions no sumaven per governar, per la qual cosa ha defensat el pacte entre JxCat amb el PSC, perquè la institució "no podia quedar en mans dels unionistes".

Bonvehí ha assegurat que el Consell Nacional ha defensat aquest acord i l'ha avalat, i ha sostingut que l'objectiu és el de "gestionar correctament" la Diputació i l'acord amb els socialistes.