Actualitzat 20/5/2014 15:30:35 +00:00 CET

Bono diu que les fronteres "són un invent" i rebutja que hi hagi maltractament a Catalunya

Arias, junto a Bono
EUROPA PRESS

Afirma que la identitat és una "antigalla perillosíssima"

SANTA CRUZ DE TENERIFE, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Congrés dels Diputats, José Bono, ha dit aquest dimarts que les fronteres "són un invent" i ha incidit que "fer dependre tot de la identitat és una antigalla perillosíssima".

En declaracions als periodistes abans d'intervenir en la trobada 'Diàlegs per al Desenvolupament', ha assenyalat que Espanya travessa una crisi econòmica, institucional i de la política, a la qual ha afegit la "vocació secessionista i separatista" impulsada per alguns governants "que en algunes ocasions diuen que van a caminar per la sendera constitucional o al marge".

Segons la seva opinió, alterar les fronteres "és un problema greu", especialment en un dels països "més veterans" del planeta, que segons la seva opinió estaria "incomplet" sense Espanya.

"Molts pensem i creiem que qualsevol plantejament secessionista és antic, retrògrad. Alguns volen identificar la modernitat amb la secessió, i és tot al contrari", ha indicat.

Segons Bono, Catalunya és un poble "digne de respecte" que ha de tenir "tota la consideració", ja que l'"han convençut" que Espanya "els roba i els maltracta", i en aquest sentit, ha demanat un "esforç real" per demostrar que és "fals".

"Em sento més al voltant d'un treballador de Catalunya que d'una persona adinerada, tot i que sigui el meu veí, perquè l'opció no és territorial, l'important és la igualtat de les persones, no l'autonomia dels territoris", ha apuntat.