Publicat 26/12/2019 17:30:18 +01:00CET

Bonig (PPCV), sobre el discurs del rei: "Dins de la moderació, em va agradar més el de l'1-O"

VALÈNCIA, 26 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PPCV i síndica del grup popular a les Corts Valencianes, Isabel Bonig, s'ha referit aquest dijous al missatge de Nadal del rei Felip VI, del qual ha dit que, "dins de la moderació", li va agradar més el que va pronunciar després de l'1 d'octubre en el marc de la crisi política a Catalunya, si bé ha considerat que va deixar "pinzellades molt clares" com que tothom ha de respectar la Constitució i que "no correspon al rei nomenar el president sinó a les Corts Generals".

Bonig, que ha ofert una roda de premsa sobre l'actualitat política, ha assegurat que es tracta d'un discurs "molt complicat" perquè, ha indicat, "tots sabem la utilització que (Pedro) Sánchez i el PSOE han fet de totes les institucions, inclosa la institució de la monarquia, que representa la unitat i estabilitat d'Espanya", cosa que li sembla "francament increïble".

Al seu parer, Felip VI "va expressar una preocupació i, evidentment, hi és, perquè Sánchez pactarà amb tots els qui volen posar fi al règim constitucional del 78". "El problema no és voler la independència, que això es pot defensar, sinó que dos milions de separatistes no poden imposar la seva voluntat a la resta dels 43 milions d'espanyols i saltar-se la llei", ha manifestat.

La líder del PPCV ha apel·lat Sánchez perquè "deixi d'utilitzar les institucions i també a Puig". "Apel·lo tots els socialistes honrats que creuen en la unitat d'Espanya i en la sobirania nacional al fet que confiïn que és possible superar aquesta crisi", ha manifestat.