Publicat 29/1/2019 13:18:58 +01:00CET

Bonet demana a la política que escolti les empreses perqu són una "pea clau" per a Espanya

José Luis Bonet
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comer, José Luis Bonet, ha demanat als polítics que escoltin les empreses perqu són una "pea clau" per a Espanya, i ha assegurat que, si no ho fan, "no estan complint bé amb la seva funció".

Sota el seu punt de vista, és necessari promoure una srie de mesures per impulsar la transformació digital, sobretot en el cas de les petites i mitjanes empreses, i creu que cal fer-ho, sobretot, mitjanant la collaboració público-privada.

Així ho ha assenyalat Bonet durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu, en qu ha incidit que les noves tecnologies són necessries per afrontar la internacionalització.

"Espanya ho est fent, amb retard, com gairebé sempre, per d'una manera progressiva", ha deixat clar el president de la Cambra de Comer d'Espanya. Sobre les cambres de comer, Bonet ha afirmat que cal enfocar la visió de les cambres al segle XXI.

"En un món globalitzat en el qual els canvis se succeeixen amb gran acceleració, les cambres som essencials perqu Espanya no perdi el tren de la quarta revolució industrial", ha postillat.

Així, ha assegurat que en aquest mandat al capdavant de la Cambra assentar les bases de la renovació, perqu considera que cal "reafirmar i donar un nou impuls a les cambres de comer, "aquest instrument fonamental per a Espanya".

Per aquest motiu, considera que s'ha de donar suport a les cambres territorials "tant com es pugui". Des del 2014, a través de la capillaritat de les cambres territorials, s'han destinat un total de 410 milions d'euros directament a pimes.

"Hem fet una gran tasca", ha afirmat, després d'assenyalar que durant els darrers quatre anys un total de 400.000 pimes han resultat beneficiades de programes de la cambra i s'han assessorat més 50.000 emprenedors i autnoms, que han creat més d'11.000 empreses i han format a més de 100.000 joves.

DEMOCRCIA, ESTAT DE DRET I BENESTAR

Per a Bonet, la defensa de l'empresa és "la pea clau del sistema". No obstant aix, també troba imprescindible que es defensi la Constitució i els seus elements fonamentals, que són "línies vermelles" per les quals no s'ha de transitar.

Per aquest motiu, advoca per defensar la democrcia, l'estat de dret i de benestar, l'economia social i de mercat, la unitat de mercat, la Monarquia i l'Estat de les autonomies, perqu són principis de la Constitució.

Bonet també ha assenyalat que "no entén com alguns poden voler-se'n anar de la Unió Europea". I ha deixat clar que no es pot deixar que populismes "estranys" imposin una sortida cap a l'antisistema.

"No entenc com en un país com el nostre, que ha fet un salt gegant els darrers 50 anys, es vulgui carregar el sistema que ho ha perms, no ho entenc, i hem de defensar-lo, perqu si no es defensa deixes l'espai i l'ocupen uns altres", ha ressaltat, després de demanar que aposta per una economia més inclusiva, prspera i després d'insistir en la defensa del país i de la gent.

NO LI AGRADA LA SITUACIÓ A CATALUNYA

D'altra banda, preguntat per la situació a Catalunya, Bonet ha afirmat que, com a catal, espanyol i europeu, el preocupa Catalunya i ha assenyalat que la situació d'"anomalia" que hi ha all "no li agrada gens".

"Tot el que siguin moviments que puguin pertorbar aquesta sortida cap a la normalitat i la concrdia no m'agraden", ha deixat clar, després d'afirmar que la Crida Nacional -partit polític independentista creat al voltant de Carles Puigdemont- "no sembla que estigui aterrant".

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments