Publicat 28/12/2019 18:50:01 +01:00CET

Bolívia retreu a Espanya que "confongui l'Ambaixada de Mèxic a La Paz amb l'illa Perejil"

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

L'ambaixador de Bolívia davant l'Organització dels Estats Americans (OEA), Jaime Aparicio, ha retret al Govern espanyol que "confongui l'Ambaixada de Mèxic a La Paz amb l'illa Perejil", en referència a l'incident pel qual les forces de seguretat bolivianes van impedir aquest divendres l'entrada de dos cotxes diplomàtics espanyols a l'Ambaixada de Mèxic a la capital boliviana.

"El Govern espanyol i Juntes Podem confonen l'Ambaixada de Mèxic a La Paz amb l'illa Perejil", ha afirmat Aparicio a través del seu compte de Twitter.

A més, Aparicio ha retret al president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, que hagi aprofitat la tensió diplomàtica per provar de convertir-se en el nou líder de l'esquerra d'Amèrica Llatina i el Carib. "Vol ocupar el lloc de (l'expresident brasiler) Luiz Inácio Lula da Silva en l'esquerra continental, rebatejant el Fòrum de Sao Paulo com a Grup de Puebla", ha apuntat el diplomàtic en una entrevista amb el diari mexicà 'El Universal'.

Per erigir-se com a líder, el president mexicà "primer va fer servir" l'asil polític que del 12 de novembre al 6 de desembre va concedir a Morales "i ara farà servir la presidència temporal" de Mèxic en la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribenys (CELAC) "com el seu cavall de batalla", perquè "no va convidar" Bolívia a una cita d'aquest fòrum.

Amb aquest afany de lideratge, Mèxic va acusar dilluns passat Bolívia de tenir "excessiva presència" policial i militar entorn de la seva ambaixada a La Paz i ha criticat per això la "conducta inamistosa" mexicana.